Tuingroep

Even voorstellen…….

De werkgroep natuurlijke schoolomgeving, ook wel tuingroep genoemd.

De tuingroep is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de natuurlijke schoolomgeving er goed onderhouden uitziet. Ook vinden we het erg belangrijk dat het een veilige en leuke plek is voor de kinderen om te spelen en te leren.

Juf Carolijn en  Roy Tijhuis (vader Teun) vormen samen deze werkgroep.  Jaarlijks inventariseren zij de tuinwensen van de kinderen, ouders en teamleden. Daarnaast organiseren zij de tuindagen, tuinprojecten en zorgen voor de communicatie via de website en de Korfinfo.

Binnen de tuingroep is tevens een groep vaders, moeders en kinderen betrokken bij de praktische uitvoering van alle ideeën en daar kunnen we uw hulp ook goed bij gebruiken!

Ieder jaar gaan we een aantal zaterdagochtenden aan de slag. Deze ochtenden staan vermeld in de Korfkalender. We beginnen meestal rond de klok van 8.45 uur met koffie/thee. We bespreken dan wat we die dag willen gaan doen en overleggen wie wat gaat doen. Tussendoor drinken we nog een keer samen koffie/thee en sluiten rond de klok van 12 uur af.

De tuingroep is de ideale plek voor ouders om elkaar op een gezellige en ontspannen manier te leren kennen. Zeker voor degenen die onder schooltijd niet in de gelegenheid zijn om te helpen bij de activiteiten op school.

En de kinderen zijn natuurlijk ook welkom!!

Wat staat er standaard ieder jaar op ons programma? Snoeien, onkruid wieden, stoepen vegen en heel veel blad blazen.

Indien er voldoende hulp is, dan worden er extra projecten opgepakt. Zo hebben we de afgelopen jaren o.a. de bijenblokken en vogelhuisjes opgehangen, is er een druivenstruik geplant, zijn er rubberen tegels onder de schommels gelegd, zijn er rozenbogen, een buxushaag, een regenton en een bankje bij de entree geplaats en is het autocircuit gemaakt.

Het zou leuk zijn als u zich op wilt geven voor de tuingroep. Dit kan via onderstaand mailadres of via de database, u wordt dan persoonlijk benaderd voor de tuindagen of als er extra hulp nodig is bij projecten.

Heeft u nog vragen, wilt u eerst eens een keer komen kijken, mail dan naar tuingroep@dekorfapeldoorn.nl

Tot slot! Groene vingers zijn geen vereiste!